Првим местом на окружном такмичењу из српског језика Тијана Марковић 7/3 такође остварила пласман на Републичко такмичење

Дан као сан је употпуњен резултатима са окружног такмичења из српског језика које је одржано у Првој основној школи краља Петра II у Ужицу 09.4.2022.
Ученици наше школе по ко зна који пут су успешно репрезентовали општину Бајина Башта на овом нивоу такмичења. Најбољи резултат са максималних 20 поена остварила је Тијана Марковић 7/3 (проф. Сања Лазић) и пласирала се на Републичко такмичење које се по традицији одржава у Тршићу сваког маја.
Сви ученици и њихове наставнице заслужују похвале и признање за уложен труд и рад приликом припрема за такмичења из српског језика . Да кренемо редом, код ученика седмог разреда постигнути су следећи резултати: Лена Петровић 7/1 , друго место са 17 поена, Милица Јончић и Дуња Карадаревић из 7/2 уз Ангелину Кадијевић 7. ИО Пилица треће место са 16 поена, док је Александра Васиљевић имала 13 поена.
У конкуренцији шестог разреда најбољи резултат је остварио Вук Станковић 6/2, освајањем другог места са 18 поена, а исти пласман је остварила и Ђурђина Вранић 6/2 са 17 поена; Мина Кокић 6/3 је била трећа са 16 поена, док је Јасмина Јеремић 6/3 имала 14 поена.
Код ученика петог разреда Милица Дакић је заузела друго место са 18 поена, Тамара Радовановић је имала 14 , Дуња Јовановић и Елена Васиљевић по 13 поена, Искра Гавриловић 12 , Лана Симић и Димитрије Стаменић 11 поена . Наставнице којима припадају велике заслуге за постигнуте резултате су : Сања Лазић, Весна Јекић, Бојана Петронијевић и Бранка Арсенијевић.
„Наша школа није иста као друге, лепа споља, са душом изнутра“.

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес