ТАКМИЧЕЊА шк.2014/2015.

КАЛЕНДАР ОПШТИНСКИХ И ОКРУЖНИХ ТАКМИЧЕЊА У ШК. 2014-2015

Одбојкаши први, а одбојкашице друге на општинском такмичењу,

12/12/2014 |

У ОШ „Стеван Јоксимовић“, односно ИО „Миладин Ковачевић“ Бачевци 12.12.2014. године, одржано је општинско такмичење у одбојци. Ученици наше школе су наступили у обе конкуренције и постигли веома запаженe резултатe. Дечаци су победом од 2:0 (25/15 и 25/12)   у финалу освојили прво место испред ученика ОШ „Свети Сава“, а треће место је припало ученицима ОШ „Стеван Јоксимовић“ .За мушку екипу су наступили: Лука Тадић, Марко Вранић, Милош Димитријевић, Милош Миловановић (8/1), Саво Симић и Урош Петковић (8/2), Ђорђе Аксентијевић, Огњен Јанковић, Павле Живановић, Петар Мандић (8/3) , Никола Јовановић, Огњен Живановић(6/3) . Освајањем првог места мушка екипа је остварила и пласман на окружно такмичење 4.2.2015. у Косјерићу.

Женска екипа је наступила у следећем саставу : Марија Милинковић, Милица Малешевић, Валентина Дамњановић, Неда Стаменић, Теодора Вуколић (8/1), Ивона Јашић, Емилија Средојевић (8/2), Љубица Анђић, Кристина Петковић (8/3) Нађа Марковић, Јана Басуровић(6/1) и Невена Јовановић (6/3). У финалу су се састале са ОШ „Свети Сава“ и изгубиле 2:0 (25:15 и 25:23), а у врло неизвесном другом сету испустиле прилику да изборе и трећи одлучујући сет. Обе екипе је предводила и припремала за овај циклус тамичења наставница Даница Благојевић.

12 12 2014 opstinsko odbojka

Одбојкаши други на окружном такмичењу,

04/02/2015 |

На окружном такмичењу у одбојци (Косјерић 04.2.2015.) ученици наше школе нису успели да освоје турнир и изборе пласман на виши ниво такмичења. У полуфиналу је побеђена екипа из Пожеге са 2:0, док је финални меч припао екипи основаца из Пријепоља који су савладали наше одбојкаше у неизвесној завршници 2:1. Нашу школу  су представљали : Лука Тадић, Марко Вранић, Милош Димитријевић, Милош Миловановић (8/1), Саво Симић и Урош Петковић (8/2), Ђорђе Аксентијевић, Огњен Јанковић, Павле Живановић, Петар Мандић (8/3) , Никола Јовановић, Огњен Живановић(6/3) и наставница Даница Благојевић.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

Изузетни резултати на општинском такмичењу из физике

У ОШ „Свети Сава“ Бајина Башта , у суботу 07.02.2015. године,  почела је сезона општинских такмичења , а почетно такмичење организовано је за ученике 6. 7. и 8. разреда из наставног предмета физика. Ученици наше школе постигли су изузетне резултате: Јован Јанковић 6/1 и Емилија Средојевић 8/2 освојили су прво место, Анђела Карлица 6/3 , Марко Џелебџић 7/3 и Златко Марјановић 8/2 заузели су треће место. Треба поменути да су нашу школу достојанствено представљали и следећи ученици : Милица Малешевић 8/1, Јелена Тенић 8/2 , Невена Павловић 8/2, Никола Попадић 7/3, Вук Јелисавчић 7/3, Давид Глишић 6/2, Мијаиловић Верица 6/2, Ема Пурић 6/3, Анђела Савић 6/3 , Марина Југовић 6/2 и Александра Матић 6/2. Све ученике је припремала на часовима додатне наставе професорица физике Вера Манојловић.

 

HPIM1953

 

Одлични и хемичари на општинском такмичењу

Основна школа „Рајак Павићевић“ је у недељу 22.2.2015. године,  била домаћин општинског такмичења из хемије, а још једном су постигнути одлични резултати и у седмом и у осмом разреду.

Код седмака прво место су освојили: Немања Мијаиловић  ИО Пилица, Богдановић Анђела 7/1 и Џелебџић Марко 7/3,  Никола Попадић 7/3 је освојио друго место а уз наведене ученике и Сашка Јевремовић  7/1 је изборила пласман на окружно такмичење.

У конкуренцији 8. разреда прво место и пласман на окружно такмичење изборила је Милица Малешевић 8/1.

Табеле са осталим резултатима се налазе у прилогу , а  ученике је традиционално припремала наставница Алексић Љубинка.

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ХЕМИЈЕ 7

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ХЕМИЈЕ 8

Шахисти освојили три прва места

Резултати општинског такмичења у шаху:
У суботу, 21.02.2015. године одржано је општинско такмичење у шаху у Основној школи „Свети Сава“.
Резултати такмичења по категоријама:

I и II разред:
Прво место – Вукашин Карлица – ОШ „Рајак Павићевић“ Бајина Башта

III и IV разред:
Прво место – Тодор Петровић – ОШ „Рајак Павићевић“ Бајина Башта
Друго место – Филип Живановић – ОШ „Свети Сава“ Бајина Башта
Треће место – Михаило Миличић – ОШ „Свети Сава“ Бајина Башта

V и VI разред:
Прво место – Павловић Предраг – ОШ „Рајак Павићевић“ Бајина Башта
Друго место – Балмазовић Ђорђе – ОШ „Свети Сава“ Бајина Башта
Треће место – Алексић Милош – ОШ „Свети Сава“ Бајина Башта

VII и VIII разред
Прво место – Жужа Матија – ОШ „свети Сава“ Бајина Башта
Друго место – Лука Марковић – ОШ „Свети Сава“ Бајина Башта
Треће место – Радојичић Борис – ОШ „Рајак Павићевић“ Бајина Башта

IMG_0092

Резултати општинског такмичења из математике 28.2.2015.

На најмасовнијем општинском такмичењу учествовао је велики број ученика наше школе, а најбоље резултате су постигли:

Тодор Петровић 3/1 и Јелена Филиповић 6/3 освајањем првог места; друго место су освојили Павле Кадијевић 4. разред ИО Пилица, Душица Филиповић 4/3, Невена Јовановић 6/3 и Јелена Нешковић 7/2; треће место заузели су : Татјана Милановић 5/3, Тијана Илић 5. ИО Пилица и Анђела Карлица 6/3; похвале због освојеног броја бодова су припале: Радосављевић Викторији  3/2, Џелебџић Мартини  3/1, Петковић Хелени  3/2, Филиповић Сари  3/1, Савић Алекси 3/1, Баштовановић Татјани  4/1, Павловић Сањи  4/2 и Пантелић Андреи  4/2.

Комплетни резултати након корекције  се налазе на линковима:

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 3

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 4

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 5

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 6

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 7

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 8

Резултати општинског такмичења из страних језика

Општинско такмичење  из познавања страних језика одржано је 28.2.2015. године у ОШ „Душан Јерковић“-  Костојевићи. Најбоље резултате су постигли „енглези“ освајањем три трећа места : Јована Баштовановић 8/1 са 34 бода, Исидора Ристић 8/3 (33 бода) и Ивана Стојановић 8/2  (32 бода), а треба поменути и двоструки успех Исидоре Ристић која је освојањем 33 бода из руског језика заузела такође треће место.

Огроман успех наших ученика на општинском такмичењу из српског језика

ОШ „Рајак Павићевић“ је била домаћин општинског такмичења из српског језика у суботу 7.3.2015. године. Ученици наше школе постигли су огроман успех у свим категоријама. Освојили су 5 првих , 12 других и 7 трећих места !!!  Наставнице које су додатно спремале ученике за такмичење су Весна Јекић, Сања Лазић , Стојанка Станисављевић и Бојана Петронијевић.

Детаљнији резултати се налазе у табелама:

5 6 7 8

Резултати општинског такмичења из историје

У ОШ „Свети Сава“ одржано је општинско такмичење из историје и постигнути су следећи резултати:

Резултати са општинског такмичења из историје 8.3.2015.

 

Резултати окружног такмичења из физике

У суботу 07.3.2015. године у ОШ „Свети Сава“ у Пријепољу одржано је окружно такмичење из физике. Нашу школу су успешно представљали Јован Јанковић 6/1 који је освојио 3. место , а у конкуренцији ученика 8. разреда Емилија Средојевић 8/2 је добила  похвалу.

Резултати општинског такмичења из биологије

Општинско такмичење из биологије одржано је у ОШ „Стеван Јоксимовић“ – Рогачица, у суботу 14. марта 2015. године. Ученици наше школе остварили су изузетан успех освајањем 5 првих, 4 друга и 6 трећих места.

5 6 7 8

Резултати општинског такмичења из географије 22.3.2015.

Коначни резултати општинског такмичења из географије 7.разред

Коначни резултати општинског такмичења из географије 8.разред

IMG_0222 - Copy

Хемичари на високом нивоу и на окружном такмичењу

У суботу 21.3.2015. године у ОШ „Алекса Дејовић“-  Севојно,  одржано је окружно такмичење из хемије на којем је учествовало 6 ученика  наше школе са наставницом  Љубинком Алексић. Постигнути су изузетни резултати у обе категорије. Код ученика 8. разреда Милица Малешевић 8/1 је освојила друго место са 83 поена, а код ученика седмог разреда  Немања Мијаиловић ИО Пилица са 88.5 поена, затим Џелебџић Марко 7/3 са 85 бодова и Анђела Богдановић 7/1 са 83 бода су такође  заузели 2. место. Накнадно ће бити познато да ли су наши ученици изборили пласман на Републичко такмичење.

Rezultati okruznog takmicenja iz hemije

Окружно такмичење из математике

28. 3.2015. године  у ОШ „Слободан Секулић“ у Ужицу одржано је окружно тамичење из математике. Представници наше школе били су ученици 4.6.и 7. разреда са учитељицама и предметним наставницима , а најбољи резултат постигао је Павле Кадијевић 4. ИО Пилица са 80 поена.

Остали прелиминарни резултати су :

Matematika-okruzno-4-razred-2015

Matematika-okruzno-6-razred-2015

Matematika-okruzno-7-razred-2015

Општинско такмичење у рецитовању

У уторак 31.3.2015. године одржано је општинско такмичење у  рецитовању , а домаћин је била ОШ „Свети Сава“. Нашу школу је  представљало 9 ученика (4. 5. и 8. разред), а најбољи резултат је постигла Јована Игњатовић , ученица 5/4 освајањем другог места је уједно изборила и пласман на окружно такмичење у Косјерићу.

IMG_0225 - Copy

 

Феноменалан успех наших ђака на окружном такмичењу из српског језика

У ОШ“Душан Јерковић“ у Ужицу одржано је окружно такмичење из српског језика , а ученици наше школе постигли су феноменалан успех освајањем седам првих, пет других и три трећа места. Прелиминарни резултати се налазе у табелама:

ПЕТИ РАЗРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

СЕДМИ РАЗРЕД

ОСМИ РАЗРЕД

Географи наставили са успесима на окружним такмичењима

Окружно такмичење из географије одржано је у недељу 19.4.2015. а домаћин је била ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште. Највећи успех забележила је Јована Баштовановић 8/1 која је  освајањем 2. места изборила и пласман на Републичко такмичење у Београду. Ученици Ана Станојевић 8/1 и Никола Попадић 7/3 , такође су постигли одличан резултат освојивши треће место.

ОСМИ РАЗРЕД – ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

СЕДМИ РАЗРЕД – ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

Девојке прве , а дечаци други на општинском такмичењу у атлетици

Наша школа је била организатор општинског такмичења у атлетским дисциплинама , а девојке су освајањем првог места избориле пласман на окружно такмичење које се одржава у месецу мају. Дечаци нису остварили пласман на виши ранг такмичења , иако су се  пласирали на  друго место.

23 4 opstinsko atletika - Copy

 

И биолози изузетни на окружном такмичењу

У недељу 26.4.2015. у ОШ „Живко Љујић“ у Новој Вароши одржано је окружно такмичење најбољих биолога у Златиборском округу. Најуспешнију годину , бар када су такмичења на окружном нивоу заокружили су наши млади биолози. Наиме , Анђела Богдановић 7/1 је освојила прво место и изборила пласман на Републичко такмичење које се одржава 17.5.2015. у Новом Саду. Поред изузетног резултата Анђеле Богдановић треба поменути и остале ученике који су такође заблистали на такмичењу. У конкуренцији петака Јована Кадијевић 5. ИО Пилица, Татјана Милановић 5/3 и Марија Стаменић 5/2 освојиле су друго место, а Предраг Павловић 5/2 је заузео треће место. Код ученика шестог разреда Лазар Вукосављевић 6.ИО Пилица пласирао се на треће место, док је код седмака исти пласман остварио Дарко Радивојевић 7.ИО Пилица.

Окружно такмичење у атлетици

У СЦ „Браћа Милутиновић“ у Бајиној Башти 05.5.2015. године одржано је окружно такмичење у атлетици, а након првог места у женској кокуренцији на општинском такмичењу , наше ученице су освојиле друго место на овом нивоу такмичења.

Maj 2015 - Copy

Тодор Петровић 3/1 освојио прво место на Међународном математичком такмичењу „Кенгур без граница“.

Друштво математичара Србије, с одобрењем Међународне асоцијације  „Кенгур без граница“ са центром у Паризу, од школске 2006/2007. године организујe у Србији Међународно математичко такмичење „Кенгур без граница“.

У оквиру такмичења ученици у целом свету, у преко 60 држава, у исто време размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке.

Ученик 3/1 разреда Тодор Петровић (уч. Катарина Тришић Матић) oстварио је фантастичан резултат на овогодишњем  Међународном математичком такмичењу  „Кенгур без граница“ . Тодор  је освојио 95.75 поена и на основу тога се пласирао на прво  место у Србији  са још шест ученика , од укупно 4017 такмичара трећег разреда. Поред првог места изузетан успех постигли су  и ученици наше школе освајањем другог места : Николина Јефтић 5/1 (наст. Милица Новотни), Анђела Карлица 6/3 и Невена Јовановић 6/3 (наст. Мирјана Николић) и освајањем трећег места Тамара Петровић 5/1 (наст. Милица Новотни)

Треба поменути и ученике који су добили похвале :први разред: Лука Андрић 1/1 (уч. Верица Јовановић) ; други разред : Петар Марић 2/2  (уч. Гордана Максимовић) ;  пети разред: Иван Ковачевић 5/3 (наст. Милица Новотни); шести разред : Ема Пурић 6/3 и Јелена Филиповић 6/3 (наст. Мирјана Николић) и Јован Јанковић 6/1 (наст. Душан Миловановић).

КЕНГУР 2015 - Copy

Седам ученика наше школе на Републичким такмичењима

У школској 2014/2015. ученици наше школе су постигли изузетне резултате на општинским  и окружним такмичењима из свих предмета. Међутим оно  што ове резултате чини још импресивнијим је податак да је осам ученика из четири различита предмета изборило право да представљају нашу школу и град на Републичким такмичењима .

Прво такмичење је из наставног предмета билогија, 17.5.2015. у Новом Саду,  а  Анђела Богдановић 7/1  (наст. Весна Ристић) ће бити представник ОШ „Рајак Павићевић“ . Од 23.5. 2015. до 24.5.2015.  на Републичком такмичењу из хемије Милица Малешевић 8/1 и Немања Мијаиловић 7. ИО Пилица (наст. Љубника Алексић) ће покушати да остваре што бољи резултат у Крагујевцу,  док ће нашу школу на  Републичком такмичењу из српског језика у Тршићу  представљати: Анђела Богдановић 7/1, Јована Јагодић 7/1, Јелена Тенић 8/2 и Исидора Ристић 8/3 (наст. Стојанка Јовановић, Весна Јекић и Сања Лазић)  , а истог викенда на  Републичком  такмичењу  из географије у Београду  Јована Баштовановић 8/1 (наст. Јан Кунчак) ће проверити знање са најбољим географима Србије.

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес