ЕКО ВИКЕНД ЗАОВИНЕ 2016.

Општина Бајина Башта и ЈКП „12.септембар“ организовали су продужен еко викенд за ученике који су победили у еко квизу 30.9.2016. као и ученике који су награђени за ликовно и литерарно стваралаштво у периоду од 7.10.2016.до 9.10.2016. у Извиђачком центру Заовине заједно са ученицима ОШ „Свети Сава“.
У Заовинама је боравило 8 ученика:Јанко Павловић III-4,АнастасијаГавриловић IV3,Магдалена Радојичић VI-1,Татјана Баштовановић VI-1,Милана ЂокићVI-1, Ирена Тешић VI-1,Анђела Ивановић VI-3,Сара РогићVIII-3 са учитељицом Снежаном Тришић.
У суботу 8.10.2016. ученике су посетили представници Националног парка Тара (Маја Јосиповић ,Ранко Миловановић).Одржано је предавање о флори и фауни Националног парка , ретким ,угроженим биљним и животињским врстама, њиховој заштити. Изведена је шетња до Рачунића (посматрање птица двогледом,оријентација у природи (стране света ,компас, уређај GPS „џи-пи ес“,ознаке у шуми,препознавање оморике,бора,смрче,јеле).У поподневним часовима посетили су их и представници општине (Драгана Ивановић,инспектор за заштиту животне средине) и ЈКП „12 септембар“ (дир. Дејан Филиповић и Марко Игњатовић). После предавања о рециклаж и разврставању отпада одржана је интерактивна радионица где су ученици писали ЕКО-поруке, цртали ЕКО-маске , кућице за птице. Сви радови биће објављени у календару за 2017.годину.
У недељу одржано је завршно еколошко предавање и изведена шетња по околини. Све похвале за гостопримство , смештај и храну Извиђачког одреда Бајина Башта (извештај учитељице Снежане Тришић).

zaovine-oktobar-2016-copy

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес