ХИГИЈЕНСКЕ МЕРЕ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ХИГИЈЕНСКЕ МЕРЕ

1. Први час посветити упознавању ученика са појмом пандемије и заштите од COVID-a 19, водећи рачуна о узрасту ученика и његових могућности да схвате дату материју. Нагласити ученицима важност прања руку, одржавања физичке дистанце и ношења заштитних маски.

2. Родитељи свако јутро треба да провере температуру детета и уколико дете има повишену температуру не треба да га шаљу у школу. О томе обавестити одељенског старешину.

3. Боравак у учионицама: највише 30 ученика.

4. Ученици не мењају учионице.

5. Пажљиво са могућношћу рада на отвореном се изводе активности где је могуће повећано лучење аеросола: певање (хор и часови певања), викање, навијање, колективни спортови.

6. Наставници физичког и здравственог васпитања добили су посебна упутства.

7. Пре и после часова, на великом, малом одмору и приликом одласка у тоалет избегавати гужве (број ученика у тоалету треба да одговара броју кабина).

8. Школско наставно и ненаставно особље све време боравка у школи треба да носи заштитне маске.Изузеци су по упуству министарства

9. Препоручује се да ученици носе маске све време боравка у школи, али се она може одложити када ученик седи у својој клупи и прати наставу. Маска се носи приликом одговарања и сваког разговора.

10. Током боравка у школи може се користити било која маска: хирушка, епидемиолошка или платнена, битно је да покрива нос и уста.

11. У школи ће се вршити редовно чишћење и дезинфекција учионица, трпезарије и столова пре и после часова, као и за време великог одмора.

12. Редовно ће се проветравати учионице.

13. У школи су постављене дезобаријере као и дозери са средствима за дезинфекцију и прање руку средствима на бази 70% алкохола.

14. Исхрана у ђачкој кухињи организова је тако да се испоштује физичка дистанца, тако да један ученик има 4 m2 простора. Пре и после јела столови се бришу алкохолом. Храна и прибор за исхрану ученици међусобно не деле.

15. Уколико примете симтоме инфекције, наставници ће одмах позивати родитеље да дођу по дете.

16. Родитељи могу децу пратити и преузимати испред школских врата. Улазак у школу им је редукован уз сву примену заштитних мера.

17. Особа задужена за контакте са домом здравља је Слађана Кунчак.

Просторија за изолацију ученика са симптомима је просторија за пријем родитеља

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес