ОБАВЕШТЕЊЕ  ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА

                Упис ученика у ОШ „ Рајак Павићевић“ ,у први разред за школску 2021/2022 почиње у четвртак  1.04.2021. и траје до понедељка  31.05.2021. године. Уписују се деца рођена у периоду од 1.03.2014. до 28.02.2015. године.

 Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику-подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем, осим ако је преглед обављен код приватног лекара.

И ове године ћe родитељима бити доступна услуга еЗаказивање терминa за yпиc и тестирање детета у ОШ, на који начин родитељи имају могућност да електронски закажу термин за упис и тестирање.  Уколико родитељ није у могућности да електронски закаже термин позваће школу и овлашћено лице школе ће то учинити у име родитеља.

За сва питања родитељи се могу обратити педагогу  или  секретару школе, позивом на телефон:  031/865-174, као и електронским путем на е-mail: osrpavicevicbb@ptt.rs

ПРОЦЕДУРА ЗА Е- УПИС

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Родитељи ће благовремено бити обавештени уколико због епидемиолошке ситуације буде дошло до промене начина уписа у први разред школске 2021/22. године путем сајта школе  www.osrpavicevic.edu.rs, facebook и instagram странице

 

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес