„БИТКА ЗА ЗНАЊЕ“ и у нашој школи

33

FOND B92 покренуо је акцију под називом „Битка за знање“, чији ће фокус бити подстицање деце основношколског узраста да се баве занимањима будућности – роботиком, аутоматиком и програмирањем које види као главну платформу за развој младих јер су оне постале врло доступне – технолошке и финансијске улазне баријере су се изразито смањиле, а тактилност, изазовност и брзина резултата их чине изузетно атрактивнима као дидактички алат.            

22

FOND B92 донирао је за 80 основних школа у Србији, међу којима је и наша школа по 5 комада  mBot  робота, укупно 400 на којима ће вежбати око 3000 ученика и који су једноставни за склапање и програмирање. Наш наставник Јовановић Драган прошао је први круг обуке 08.03.2017. за самосталан рад са ученицима у овим областима важним за њихову и будућност наше земље.

44

Осим практичне обуке у програмирању, настојаћемо да наши ученици учествују у такмичарској лиги КОДиграње, која је део пројекта, а њен циљ је омогућавање широког укључивања роботике, аутоматике и програмирања у едукацију у основношколском узрасту, али је сврха Лиге је на првом месту едукацијска, а тек потом такмичарска.

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес