Ђацима наше школе највиша оцена из хуманости

Иако се Међународни дан хуманости званично обележава 19. августа, ђаци наше школе су  више пута исказану, племенитост и човекољубље показали и у суботу  26.11.2016. са почетком у десет сати у дворишту ОШ „Рајак Павићевић“ где  је одржан још један  фудбалски турнир , који је за циљ имао да се помогне нашем суграђанину Деспоту Лазићу . Иницијатори хуманитарног фудбалског дружења су били ученици 8/1 Давид Јанићијевић и Милош Јелисавчић , који су покренули и остале ђаке и родитеље,  да се на овај начин укључе у акцију солидарности . Прикупљени новац је уручен породици малог Деспота након завршетка утакмица.

У фудбалском  надметању  /резултати нису били у првом плану/ је учествовало тринаест екипа ученика од 5. до 8. разреда. У борби за треће место успешнији су били ученици 8/3, а надиграли су ученике 7/3, док је најбољи утисак оставила екипа 8/1 која је у финалу савладала одељење  7/4 . Судије на турниру су били наставник математике Душан Миловановић и наставник техничког Жељко Станојевић.

И на крају треба се подсетити  речи оснивача савремене индијске државе Махатме Гандија : „Човек често постаје оно што о себи мисли. Ако будем стално понављао како неке ствари не могу учинити, вероватно је да и нећу моћи. Супротно томе, ако верујем да могу, сигурно ћу стећи способност да то учиним.“

26-novembar-humanitarni-turnir-za-despota-copy џ

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес