„Витези без копља и штита“

Ученике ОШ“Рајак Павићевић“ Бајина Баште : Петровић Анику 1/3, Пурић Павла 2/2, Максимовић Ивана 2/2, Петковић Неду 2/3 , Јосиповић Уроша 3/3 и одељенску заједницу 2/1,  љубав према  литерарном и ликовном  ставаралаштву одвела је  на„13. Витезов пролећни фестивал“ у Сава центру,  у Београду који је одржан 17.маја 2015 године  који организује часопис  „Мали витез“ поводом  своје  славе  Светог Василија Острошког.

Наши ученици  су се   нашли   међу  награђеним  учесницима конкурса  па је у њихову   част    поред доделе диплома и награда  приређен  програм у  оквиру кога је продефиловала плејада великих српских уметника  .

У  Сава центру  је како је то рекао  Матија Бећковић  „тога дана  одржан  најважнији   конгрес   са најважнијим делегатима Србије –децом“.

Децу је поздравио и Милован Витезовић  охрабривши их стиховима“Само ваша искреност и вера  за будућност  Србије једина је мера“

На  настављање  светосавског дела   кроз   литерарно и  ликовно стваралаштво  на фестивалу , децу су поздравили   и  песници  Раша Попов,Недељко Попадић,Слободан Станишић,Љубомир Ћорилић, Власта Ценић,Мића Јакшић ,Радомир Андрић  . Осмех су на лица награђених  донели   и  дечији  афористичари Александар Чотрић и Раде Ђерговић док су  цео прогам пратили музичари   Неша Галија , Ивана Јордан,Душан Свилар  ,плесна група „Флај„, хор „Чаролија“ , Мари Мари и њена музичка радионица  као и плесни студио  из Вуковара .

Учесници конкурса  који су  добили“ Витезову награду“  својим  радовима и залагањем    доказали су да су „деца деце Светог Саве“ како их је и назвао Благоје Баковић  добитник „Витезове награде за књижевно стваралаштво „ за 2015  годину .

Напишите коментар

Направио Зоран Марић - Покреће ВордПрес